e liquid

Je bent misschien al wel overgestapt naar een elektrische sigaret of je zit er nog over na te denken. Het is namelijk een zeer effectieve methode om definitief van het roken af te komen. Door het afbouwen van het nicotine-gehalte kom je van de nicotineverslaving af. Verder is een ander voordeel van elektrisch roken het feit dat je niet gebonden bent aan één smaak. Je kunt genieten van hartige, uitgesproken zoete en andere smaken, met of zonder toegevoegde nicotine. De ene dag heb je behoefte aan een kruidige smaak, de andere dag gaat je voorkeur uit naar fris en fruitig. Het smaakbepalende ingrediënt van je e-sigaret is de e-liquid. Je kunt makkelijk online je e liquid kopen en genieten van een zeer uitgebreide collectie aan smaken.

Hoe werkt een elektrische sigaret precies?

Weet je precies hoe een elektrische sigaret werkt? In tegenstelling tot de traditionele sigaret is er geen sprake van een verbrandingsproces. Je e-sigaret bevat een batterij die stroom opwekt. Deze stroom vloeit door een coil met een zekere elektrische weerstand. Door die weerstand wordt stroom omgezet tot hitte. De coil zit in een ampul met e-liquid en is omgeven door een omhulsel van organisch katoen. Het katoen absorbeert een deel van de e-liquid. Door de hitte verdampt dit deel, maar verbrandt het niet. Deze damp inhaleer je. In tegenstelling tot tabaksrook zitten in een e-liquid in dampvorm geen schadelijke stoffen als teer, die bij een verbrandingsproces vrijkomen. Gebruik je een e-liquid met nicotine, dan inhaleer je de nicotine uit de e-liquid wél.

E liquid kopen – Welke e-liquids zijn er te krijgen?

Wil je een e liquid kopen, dan is het goed om te weten welke stoffen e-liquids kunnen bevatten. Overigens is het niet zo dat je elke e-liquid kunt koppelen aan iedere e-sigaret. Weet je het niet zeker, laat je dan altijd goed voorlichten door de productspecialisten van een leverancier als Damp-e.nl. Een e-liquid bevat zowel vaste als variabele bestanddelen. De vaste bestanddelen zorgen ervoor dat je e-liquid stabiel is en gemakkelijk in dampvorm te brengen is. De variabele bestanddelen kunnen bestaan uit nicotine in een bepaalde concentratie, naast de geur- en smaakstoffen waar je zo van houdt.

E liquid kopen en gecontroleerd stoppen met roken

Je kunt een e liquid kopen om te genieten van de smaak. Als je echt verder wilt met vapen, maak er dan ook optimaal gebruik van en schaf e-liquids in uiteenlopende smaken aan. Wat je ook kunt doen is een e-sigaret en diverse e- liquids kopen om voorgoed van je nicotineverslaving af te komen. Cold turkey stoppen heeft waarschijnlijk niet geholpen. Stoppen met roken d.m.v. pleisters, zuigtabletten of kauwgum helaas ook niet, omdat je nou eenmaal gewend was iets in je handen te hebben. Stoppen met roken door te vapen kan dan een uitkomst zijn. Je doet het stapsgewijs met e-liquids met een steeds lagere nicotineconcentratie. In het begin ga je een e liquid kopen met een nicotinegehalte, vergelijkbaar met die van een sigaret maar daarna ga je dit langzamerhand afbouwen, tot je lichaam nicotine geheel ontwend is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here