puppy in huis

Een puppy in huis is een van de leukste momenten als een dierenvriend! Dit is niet alleen een van de beste kanten van het bezit van een hond, maar het geeft je bovendien de kans om jouw nieuwe dierenvriend goed op te voeden. Hierbij is het belangrijk om volledig voorbereid te zijn. Daarom vind je hier een aantal nuttige tips over hoe je jouw nieuwe gezinslid kunt trainen, en vertroetelen!

1. Aan de slag met een puppy cursus

Het is aan te bevelen te beginnen met een van de vele beschikbare puppycursussen. Tijdens deze periodes leert jouw puppy om te gaan met andere honden en leer je tegelijkertijd meer over het unieke gedrag van jouw hond. Puppytraining is een geweldige manier om de band tussen jou en je puppy te verbeteren. Het geeft je immers de instrumenten om jouw hond het gewenste gedrag aan te leren. Door puppytrainingen deel te laten nemen aan het dagelijkse schema van je nieuwe huisdier, bouw je aan een waardevolle relatie waar jullie beiden veel profijt van zullen hebben.

2. Het kiezen van speciaal voer voor jouw nieuwe viervoetige vriend

Bij het in huis nemen van een puppy, is het uiteraard vanzelfsprekend dat hij nog veel nieuwe dingen moet leren. Jouw puppy is volledig afhankelijk van jou en het is dus jouw verantwoordelijkheid om hem correct te verzorgen en op te voeden. Ten eerste is het belangrijk om goed puppy voer te kiezen. Kies voor een hondenvoeding die de gestage groei en ontwikkeling van je puppy ondersteunt. Zorg ervoor dat het licht verteerbaar is en gezonde natuurlijke ingrediënten bevat die jouw nieuwe viervoeter zullen helpen bij de groei.

3. Zorg voor een goed kauwspeeltje

Het is nu eenmaal zo dat puppy’s graag op dingen kauwen. Zorg er daarom voor dat je het juiste kauwspeeltje aanschaft voordat jouw puppy in huis komt. Er is namelijk een grote kans dat jouw puppy zijn tanden ergens in zet. In elk geval zal dit de kans verkleinen dat jouw puppy jouw nieuwe schoenen, het speelgoed van je kinderen of aan jouw kostbare meubelen begint te kauwen! En nog beter, een goed kauwspeeltje zal jouw puppy laten ontspannen en daarmee zelfverzekerder maken. Een ander hulpmiddel om sloopgedrag te voorkomen is om jouw puppy op te sluiten in een speciaal hok als je niet thuis bent. Probeer de tijd die jouw puppy achter gesloten deuren doorbrengt geleidelijk te verminderen en laat jouw hond wennen aan het alleen zijn in huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here