vrouw met ketting

Vrouwen hechten veel waarde aan juwelen. Niet omdat ze veel waard zijn, maar omdat ze vaak een sentimentele waarde met zich meedragen. Vrouwen koesteren hun verlovingsringen en trouwringen als symbolen van de liefde tussen hun partner en henzelf. Ze koesteren de hangers met de vingerafdrukken van hun kinderen of zelfs de hanger waarin een klein beetje assen van een dierbaar familielid verwerkt werd. 

Net vanwege die sentimentele waarde vormen juwelen een uitstekend cadeau voor de vrouwen die belangrijk zijn in jouw leven. Het hoeven dus niet per se dure juwelen te zijn, zolang het maar met je hele hart geschonken is.

Een cadeau waar je over hebt nagedacht

De beste cadeaus zijn degene die iets zeggen over de relatie tussen de schenker en de ontvanger. Dat is een universele regel die je kan toepassen op werkelijk élk cadeau. Of het nu eenvoudig en goedkoop is, of indrukwekkend en duur. 

Die regel kan je heel gemakkelijk toepassen op het kiezen van een juweel voor jouw dierbare vriendin, moeder, tante. Denk bijvoorbeeld aan hangers met daarin een voor jullie betekenisvolle spreuk, een symbool of zelfs een datum gegraveerd. 

Wanneer het wat meer mag kosten

Vieren jullie een bijzonder moment, zoals de dag waarop je zus de getuige was van jouw huwelijk of het moment waarop je meter werd van het kindje van jouw beste vriendin, dan mag een juweel al wat meer kosten. Kies in de eerste plaats voor kwaliteit, zeker als het de bedoeling is dat de ontvanger van jouw cadeau het juweel vaak zal dragen. Kwalitatieve juwelen blijven veel langer mooi dan de goedkope versie. 

Een mooi stuk van Cartier behoudt zijn schoonheid, waardoor de drager er veel langer plezier van heeft. Zulke juwelen kunnen dan wel wat duurder zijn, maar ze gaan wel een heel leven mee, en zijn prachtige familiestukken.

Verdubbel de sentimentele waarde met twee juwelen

Wil je echt iets bijzonders creëren tussen jezelf en een lieve vrouw in je leven, dan kan je er voor kiezen om twee juwelen te kopen: eentje om te geven en eentje om te houden. Door allebei hetzelfde stuk te dragen, verdubbel je de sentimentele waarde van het juweel. 

Hebben jullie allebei een heel andere smaak? Kies dan niet voor twee identieke juwelen, maar voor twee bij elkaar passende stuks in jullie eigen stijlen. Denk aan een halsketting voor de ene en een set oorbellen voor de andere. Elke keer dat je ze draagt, zal je aan de ander denken en dat is waardevoller dan wat dan ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here