Het is weer bijna zomervakantie en je zit dan vaak bijna de hele dag thuis met je kind te relaxen. Vaak is het dan lastig om leuke dingen te verzinnen om te gaan doen. Dit zal niet goed zijn voor het kind, maar ook niet goed voor de sfeer en tijdsbesteding in de vakantie. Om je hier toch een beetje mee te helpen komen er in dit blog 10 dingen die je met je (klein)kinderen kunt doen!

Lezen

Als je nog niet van plan bent om eropuit te trekken kan het een leuk idee zijn om samen met je kind een voorleesboek te gaan lezen. Om het niet te lastig te maken heb je abonnementen voor bijvoorbeeld kinderboeken 2 jarige waarbij ze elke maand nieuwe boeken leveren om door te lezen met je kindje.

Structuur

Het is belangrijk voor een kind om structuur en vastigheid te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld samen een schema maken om bijv. samen te ontbijten in de ochtend. Dit kun je dan bijvoorbeeld ook doen met het lezen en andere activiteiten die in dit blog genoemd worden.

Beweging

Het is voor kinderen super belangrijk om te bewegen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om samen een stukje te gaan wandelen om naar de speeltuin toe te gaan. Of maak in het huis een hindernisbaan die kan worden afgelegd. Het is daarbij wel belangrijk om alle breekbare spullen aan de kant te leggen! Het zou zonde zijn als er dingen kapot gaan bij het afleggen van het parkoer.

Koken

Dit is een erg leuk en lekkere optie om samen met je kind te gaan doen. Zo leert je kind hoe belangrijk het is om groenten te gebruiken en kan alvast de sla klaarmaken. Daarnaast is het super gezellig om samen te koken en lekker te kletsen over de dingen die die deze week gedaan heeft of nog gaat doen deze week.

Spelletjes

Als je in de vakantie veel thuis zit zijn er nog genoeg momenten dat je jezelf aan het vervelen bent, ondanks alle opties die hierboven zijn aangegeven. Daarnaast zijn er een hele hoop spelletjes waarbij je samen in een team moet spelen en dit versterkt de teamspirit in het gezin. Als je zelf wel nog dingen om te doen hebt zijn er nog tal van spellen die kinderen alleen kunnen spelen.

Museum

Dit is een super leuk en leerzaam uitje om samen met je kinderen te gaan doen. Er zijn musea met veel verschillende onderwerpen, zodat er altijd iets bij zit wat je kind leuk vind om te bekijken. Daarnaast is het ook goed voor de ontwikkeling van een kind om iets over de geschiedenis te weten te komen en kan hij of zij dit op school vertellen wat ook leuk is voor een kind.

Film kijken

Als het weer wat minder is, is het ook een leuk idee om samen met je kind een film te gaan kijken. Zo heb je veel verschillende films die passen bij de interesses van het kind of over verhalen die op de basisschool zijn gebeurd. Zo kan je kind zich refereren aan de film en is het extra leuk om hem helemaal af te kijken. De concentratieboog is immers niet zo hoog op die leeftijd.