Depositphotos_29977085_S

In Nederland wordt er pas medisch onderzoek ingesteld als een dokter daar aanleiding toe ziet. Preventief medisch onderzoek is niet gebruikelijk. De reguliere gezondheidszorg is gericht op genezing en niet op preventie. Zou jij toch heel graag preventief medisch onderzoek willen laten uitvoeren? Dat kan! Buiten de reguliere gezondheidszorg om kun jij professioneel medisch onderzoek laten verrichten. Je hebt hiervoor geen doktersverwijzing nodig.

Radiologisch onderzoek als onderzoeksmethode

Er zijn verschillende medische onderzoeken beschikbaar waarmee jouw gezondheid in kaart kan worden gebracht. Een van deze medische onderzoeken betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek waarbij men middels magnetische velden beelden van een specifiek lichaamsdeel maakt. De beelden die met dit radiologische onderzoek kunnen worden verkregen, zijn heel gedetailleerd. Laat je bijvoorbeeld een hersenscan uitvoeren? Dan zullen naast de hersenen ook de holten en de omliggende spieren zichtbaar zijn. Het is dus een effectieve onderzoeksmethode te noemen. Maar deze effectiviteit is niet de enige reden van de veelvuldige inzet van dit onderzoek. Ook de brede toepasbaarheid maakt het radiologische onderzoek populair. Je kunt namelijk van heel veel verschillende lichaamsdelen een scan maken. Het radiologische onderzoek wordt daarom logischerwijs veel ingezet.

Jouw algehele gezondheid in kaart brengen

Wil jij niet enkel weten hoe het met de gezondheid van jouw hersenen gesteld is? Ben je ook nieuwsgierig naar de gezondheid van jouw hart? En zou je ook wel willen weten hoe gezond jouw huid eigenlijk is? Dan biedt een complete body scan uitkomst. Zoals de terminologie eigenlijk al doet vermoeden betreft dit een uitgebreide gezondheidscheck. Hoe uitgebreid de gezondheidscheck daadwerkelijk is, kun jij deels zelf bepalen. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende soorten bodyscans. De ene bodyscan is wat uitgebreider dan de andere bodyscan. Opvallend is wel dat elke bodyscan verschillende gerichte MRI scans omvat. Welke bodyscan het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Hoe uitgebreid wil je jouw gezondheid laten onderzoeken?

Waarom een preventieve gezondheidscheck?

Zolang jij je fit voelt, is een medisch onderzoek niet nodig, toch? Dat is inderdaad een opvatting die bij veel mensen heerst. Dit komt vaak voort uit de focus op genezing in de reguliere gezondheidszorg. Maar waarom zou je eigenlijk wachten totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren? Waarom zou je kiezen voor genezing als je ook kunt kiezen voor preventie? Je laat je auto toch ook preventief controleren om eventuele grote gebreken te voorkomen? Waarom zou je dat bij jouw eigen gezondheid niet doen? Precies. Een preventieve gezondheidscheck is een waardevolle investering in jouw eigen welzijn.