huid

Iedereen wil een mooie en egale huid, maar die komt niet vanzelf. In dit artikel geven wij je dan ook een aantal tips die je zelf kan toepassen om te zorgen voor een gezonde huid. De meest belangrijke eerste stap is je eigen leefstijl aanpassen als dit nodig is. Iedereen kent wel het gezegde ‘je bent wat je eet’ en dat is ook zeker waar. Zo hebben onder andere patat, alcohol, cola en het roken van sigaretten impact op je gezondheid en dus ook op je huid. Zie je huid dus als een spiegel van jezelf. Eet je ongezond of slecht en slaap je te weinig, dan ga je dit zeker terugzien aan je huid. Het beste is dus om je leefstijl in balans te houden en snacks af te wisselen met maaltijden die gezond en voedzaam zijn.

Het reinigen van je huid

Het reinigen van je huid is heel erg belangrijk, want je gezicht wordt elke dag blootgesteld aan talg en vervuiling. Daarnaast zorgt ook make-up ervoor dat je poriën verstopt raken en huidveroudering zelfs kunnen versnellen, zeker wanneer jij je gezicht niet elke avond reinigt. Het beste kun je je gezicht twee keer per dag schoonmaken; in de ochtend wanneer je net wakker bent en voordat je naar bed gaat. Dit zorgt er niet alleen voor dat je huid schoon is, maar je dag- en nachtcrème zal ook beter werken op een schone huid.

Je huid schoon houden

Dagelijks komt je huid als eerste in aanraking met verschillende verontreinigende stoffen. Het grootste gedeelte hiervan kun je zelf vermijden door ervoor te zorgen dat de omgeving waarin jij bent hygiënisch is. Denk hierbij aan het regelmatig verschonen van je kussensloop en altijd schone handdoeken gebruiken. Vergeet ook de kwasten voor je make-up niet, deze moeten ook eens in de zoveel tijd goed schoongemaakt worden. Daarnaast doe je er goed aan ademend beddengoed te gebruiken zodat je niet gaat zweten onder de dekens.

Ook komt je huid dagelijks in aanraking met uv-stralen, ook wanneer het buiten koud en nat is, en je de zon de hele dag nog niet hebt gezien. Deze uv-stralen kunnen een negatieve invloed op je huid hebben, en daarom is het verstandig altijd zonnebrandcrème te gebruiken, of een dagcrème te kiezen waar SPF in zit.

Stress, sporten en water

Stress heeft veel invloed op ons lichaam, en daarom doe je er goed aan dit zoveel mogelijk te voorkomen. Natuurlijk is dit niet altijd makkelijk, maar probeer het wel. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een uurtje te gaan sporten of buiten een lekkere wandeling te maken, maar bijvoorbeeld ook door uitgebreid in bad te gaan of iets te doen waar jij ontspannen van raakt. Zorg er daarnaast voor dat je ook voldoende slaapt, want dan krijgt je huid de kans zich te herstellen.

Als je besluit te gaan sporten, bijvoorbeeld hardlopen of yoga, dan helpt dit ook nog eens de bloedcirculatie te stimuleren wat ook goed is voor je huid. Zorg er wel voor dat je altijd minimaal 2 liter water per dag drinkt, en als je erg intensief sport misschien nog wel meer. Water zorgt er namelijk voor dat je goed gehydrateerd blijft, wat hij nodig heeft om in goede conditie te zijn en te blijven.

Lees ook: Hoe kun je je kindsdeel opeisen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here