moe

Ben jij het type dat eigenlijk op elk moment van de dag wel kan slapen, zelfs wanneer je pas net een uurtje wakker bent? Of heb je eerder last van chronische vermoeidheid en een gebrek aan energie? Meestal is dit een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden. Met deze tips gaat dat je vast lukken!

Kijk eens goed naar je slaapritme

Het is de bedoeling dat je tijdens je slaap nieuwe energie opdoet, maar is dit bij jou ook het geval? Wanneer je slecht of onregelmatig slaapt en daardoor gespannen en moe wakker wordt, kan het zijn dat je slaapritme verstoord is. Het is daarom belangrijk eens goed naar je ritme te kijken om te zien wat daaraan verbetert kan worden.

Van koolhydraten en suiker word je moe

Je kent ze vast wel, die reclames waarin gezegd wordt dat suiker je energie geeft. Maar wist je dat dit helemaal niet klopt? Ja, voor even misschien, maar uiteindelijk kost het je alleen maar energie, en dat is zonde. Je kunt dan ook het beste stoppen of heel erg minderen met het eten van chocola, snoep, suiker en ijs. Maar ook alle witte producten als rijst, brood en pasta. En wil je het helemaal goed doen? Begin dan een koolhydraatarme levensstijl.

Zorg voor meer voedingsstoffen

Kom je bepaalde voedingsstoffen tekort, dan kun jij je hierdoor moe gaan voelen. Vooral bepaalde vitamine, zoals vitamine B en C, zijn belangrijk als het aankomt op het vrijmaken van energie uit voeding. En deze voeding is allemaal natuurlijk. Groenten, peulvruchten, vlees, vis, fruit en noten.

Zitten kost je energie

Van zitten word je moe en het kost je daarnaast veel energie. Beter is het dus om te bewegen. Hierdoor gaat je bloed weer rondpompen en zo schud je de boel even goed wakker. Daarnaast bouw je ook extra spierweefsel op, waardoor het makkelijker voor je is om fit, energiek en gezond te blijven.

Van binnen zitten word je ook moe

Ook van de hele dag binnen zitten word je moe, ga daarom eens wat vaker naar buiten. De frisse buitenlucht en het daglicht zijn namelijk heel erg gezond voor je. Je zou dit dus ook prima kunnen combineren met het meer bewegen, bijvoorbeeld door een wandeling tijdens je lunch, of joggen voor of na je werk.

Denk positief en stop met piekeren

Je hersenen gebruiken ongeveer de helft van alle energie die wij uit eten halen, maar als je de hele dag in je hoofd bezig bent is dit zelfs nog meer. Wanneer je minder moe wilt zijn doe je er dus goed aan minder te piekeren en na te denken over dingen die nutteloos zijn. beter kun je dan alles opschrijven of gaan mediteren. Ook angstig zijn en je zorgen maken werken niet heel goed voor je, want ook daarvan word je sneller moe. Je hebt er veel meer aan positief in het leven te staan.

Lees ook: Extra geld verdienen via internet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here