cryptocurrencies

Cryptocurrencies worden steeds belangrijker tegenwoordig, en er zijn dan ook steeds meer crypto’s waar je in kan beleggen. Heb je hier nog geen verstand van, maar zou je het wel graag willen proberen? Dan kan dit een beetje eng zijn in het begin. In dit artikel vertellen wij je meer over cryptocurrencies.

Wat zijn cryptocurrencies precies?

Een cryptocurrency kun je het beste zien als een munt, alleen dan digitaal. Deze munt is gebaseerd op blockchain technologie. De cryptomunten die jij in je bezit hebt zijn ook echt van jou, geen enkel ander persoon kan hierover beschikken.

Het voordeel van zo’n digitale munt is dat je deze niet kan vervalsen, dat hij niet kapot kan gaan en dat er niet ineens meer van worden gemaakt. Dit is wel zo bij de Euro, de Europese Centrale Bank kan dit doen zodat de waarde van de Euro stabiel blijft.

Feitelijk houdt dit dus in dat hoe meer mensen een bepaalde cryptomunt gebruiken, hoe meer deze waard worden omdat er maar een maximaal aantal van beschikbaar is en er geen nieuwe gemaakt kunnen worden. Nog een ander voordeel is dat een cryptomunt zich niet beperkt tot landsgrenzen, hij is overal ter wereld bruikbaar.

Waar zijn ze voor te gebruiken?

Cryptomunten worden gezien als digitaal geld en er zijn steeds meer plekken waar je hiermee kan betalen. Niet alleen online, maar ook steeds vaker in fysieke winkels. Er kan dus nog veel meer mee gedaan worden. Dit is mogelijk omdat alles geprogrammeerd is. Zo is de kans groot dat je in de toekomst je hypotheek af kan sluiten door middel van cryptomunten. Dit is dan op een bepaalde manier geprogrammeerd en vastgelegd in de blockchain. Achteraf gegevens wijzigen is hierbij ook niet mogelijk, en op deze manier is het onmogelijk om fraude te plegen.

De allereerste cryptocurrency was de Bitcoin, maar inmiddels zijn er meer dan 1300 gemaakt, allen met verschillende functies. Bekende munten zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Dash. Let er wel op dat het voor vrijwel iedereen mogelijk is om zo’n munt te maken. Wil je een cryptomunt aanschaffen? Verdiep je dan eerst eens goed in de munt voordat je een munt koopt die vrijwel geen waarde heeft.

Bitcoins; wat zijn dit precies?

De naam Bitcoin horen we tegenwoordig steeds vaker. Velen weten inmiddels wel dat het een digitaal betaalmiddel is, en er zullen er ook vast een aantal zijn dit bekend zijn met cryptocurrency. Maar wat kan je dan precies met Bitcoins? Waar kun je dit vandaan halen en kan er echt geld mee verdiend worden?

Eigenlijk is Bitcoin niet veel meer dan een programma of een app waarbij je een persoonlijk Bitcoinadres krijgt. Hiermee kun je vervolgens Bitcoins verzenden en ontvangen. Hierbij wordt iedere transactie geverifieerd aan de hand van eerdere transacties die allemaal staan opgeslagen in de blockchain. Uiteraard is je identiteit beveiligd en versleuteld.

Een transactie doen is makkelijker dan internetbankieren of pinnen, omdat je alleen maar het Bitcoinadres van de ontvanger nodig hebt. Deze kan bijvoorbeeld gescand worden door een QR-code te scannen, of je wisselt hem uit via NFC. Nadat je het bedrag hebt ingevoerd hoef je dus enkel maar op verzenden te klikken en de betaling is al gedaan.

Zelf Bitcoins krijgen kan door ze te accepteren als betaling voor bepaalde producten of geleverde diensten. Maar je kan ook Euro’s wisselen tegen Bitcoins. Dit kan met andere gebruikers maar ook bij wisselkantoren die dit aanbieden. Daarnaast is het ook mogelijk ze zelf aan te maken, dit heet minen.

In cryptocurrencies investeren

De Bitcoin is dus gebouwd op de blockchain technologie, een technologie die dagelijks nog verbetert en aangepast wordt door tal van bedrijven die hier gebruik van maken. Deze technologie zorgt ervoor dat het ons leven zoals wij dit gewend zijn, compleet kan veranderen. Zo kan er beter opgetreden worden tegen fraude en wordt de transparantie van transacties en contracten verhoogd.

Jij hebt momenteel de kans om ook een klein stukje van deze technologie te kunnen kopen. Denk bijvoorbeeld aan Apple of Amazon; had je destijds een klein stukje van hun technologie gekocht, dan was je nu miljonair geweest. Verdiep je alleen wel goed in de verschillende bedrijven, want lang niet elk bedrijf zal het gaan halen. Bitcoin zelf is geen bedrijf, maar digitaal geld, en daar kan je dus niet in investeren. Maar wel in de bedrijven die deze technologie verbeteren en ervoor zorgen dat de Bitcoin in waarde stijgt.

Lees ook: De fijnste Ikea hacks voor in- en om het huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here