watercolor eye make-up

Watercolor eye make-up zie je steeds vaker. Niet alleen bij Instagrammers, celebs en make-upartiesten, maar ook om je heen zie je het misschien wel steeds vaker. Het zorgt voor een dromerige look, die we vorig jaar ook al zagen, maar dit jaar ook zeker weer terug komt. Het is een kleurrijke trend, die erg mooi is en door zowel de experts als de beginnelingen toegepast kan worden.

Wat heb je nodig voor een watercolor look?

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om een watercolor eye make-uplook te maken, maar daarnaast ook je hele gezicht af te maken. Wellicht heb je sommige dingen al gewoon in huis liggen, en anders zijn ze zowel online als in verschillende winkels verkrijgbaar.

  • Oogprimer
  • Pigmentvolle oogschaduw
  • Oogschaduwpenselen
  • Zwarte eyeliner
  • Mascara
  • Zachte blush
  • Neutrale lipstick

Naast bovenstaande producten heb je ook een portie geduld nodig. Elke kleur die gebruikt wordt, wordt op de huid gedrukt zodat je meer kleur kan zien. Maar dit betekent dan automatisch dat je langer de tijd nodig hebt wanneer je met een lichte kleur werkt.

Setting spray gebruiken

Nadat je de watercolor look naar eigen wens hebt aangebracht en de rest van je gezicht ook hebt gedaan, wil je natuurlijk wel dat je make-up ook de rest van de dag blijft zitten. Hiervoor kun je een fixing spray of setting spray gebruiken. Een setting spray is bedoeld om te gebruiken als laatste stap, wanneer als je make-up is aangebracht en je er niets meer aan hoeft te doen. Deze spray zorgt ervoor dat al je make-up een geheel vormt, maar ook dat poeder minder goed te zien is en dat je make-up langer goed blijft zitten.

Een setting spray wordt vaak gezien als fixing spray, toch zijn ze niet hetzelfde. Een fixing spray is namelijk gemaakt met alcohol, terwijl setting spray gemaakt is op waterbasis. Een fixing spray zorgt dus eigenlijk voor een extra laag over je huid, waardoor alles langer blijft zitten. Je doet er goed aan dit niet iedere dag te gebruiken omdat het de huid uitdroogt.

Kijk voordat je een spray gebruikt altijd even of de spray wel geschikt is voor jouw huidtype. Heb je een gecombineerde huid, dan kun je beter kiezen voor een spray met een matterende formule, terwijl je met een droge huid beter kan kiezen voor een spray die vooral hydraterend werkt.

Lees ook: Op deze manier blijft je foundation de hele dag goed zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here